« دوست دختر و دوست پسر نگیری | یک تابستان دانشجویی مفید! » |
1⃣ ساعت مشخصی را صرف فضای مجازی کنید: برخی از ما عادت کردهایم در هر جایی به اینترنت وصل باشیم. هم اینترنت گوشیمان فعال است هم محل کارمان اینترنت دارد و هم در خانه، آنلاین هستیم. ضروری نیست که 24ساعته برخط باشیم. هر کس باید نیاز خود را تعیین کند و براساس آن، زمان مشخصی را صرف فضای مجازی کند.
2⃣ به فضاهای مورد نیاز وارد شوید: عادت کردهایم در همه شبکه های اجتماعی عضو شویم و صفحات مختلف و متنوعی را دنبال کنیم! برای مثال در چند کانال خبری عضو هستیم؛ این در حالی است که بسیاری از آنها خبرهای یکسانی را منتشر میکنند. کانالهایی را انتخاب کنید که به آنها احتیاج دارید. نیاز خبری، نیاز همه انسانها است؛ اما اگر این نیاز با عضویت در یک کانال برطرف میشود، عضویت در کانال دوم اسراف در انرژی و زمان شما است.
3⃣ همه چیز را نخوانید: لازم نیست به همه پیامها و مطالبی که به اشتراک گذاشته میشود، توجه کنید. اگر بخواهید همه پیامها را بخوانید، زمان بسیار زیادی از شما گرفته میشود. اگر وارد یک سایت یا خبرگزاری میشوید، به حوزهای که در آن نیاز خبری دارید، واردشوید. با مطالعه تمام مطالب سایت، که عموم آنها تاثیر مثبتی بر داده های شما نمی گذارند، وقت خود را هدر ندهید.
4⃣ به خانواده برگردیم: چه بسیار بیتوجهیهایی که به خانواده صورت گرفته است فقط برای اینکه سرمان در گوشیهایمان بوده است. باید ساعات مشخصی از روز را صرف خانواده کنیم. گوشی تلفن همراه را کنار بگذارید و با خانواده صحبت کنید. امروزه زمان زیادی از وقتمان را صرف گفتگو با افراد مجازی میکنیم و افراد حقیقی زندگی خود را فراموش میکنیم.
5⃣ دروازهبانی کنیم: دروازهبان مراقب است هر کسی از دروازه شهر عبور نکند. درواقع، کار دروازهبان گزینشگری است. نقش اصلی ما در فضای مجازی نیز همین است. اصلا ویژگی فضای مجازی اینست که انسان در آن گزینشگر و انتخابگر است. برخی از ما در برابر فضای مجازی کاملا منفعل هستیم. رژیم مصرف این مسئله را میطلبد که فرد دست به انتخاب بزند و چیزهایی را انتخاب کند و طبعا برخی چیزهای دیگر را واپس زند.
6⃣ به فکر جایگزین باشیم: شاید این بهترین راه باشد! همه چیز ما در فضای مجازی وارد شده است. اما این تصور که برای برطرفکردن نیازهایمان حتما باید به اینترنت وصل شویم، غلط است.
harime_haura@
فرم در حال بارگذاری ...